Ruby Rose tényleg megmenti a magyar egészségügyet: bevásárolt az állam helyett

Az ausztrál színésznőt feldúlta a magyar kórházak állapota, és szeretett volna tenni valamit. Tett.

Mi is megírtuk, hogy Ruby Rose ausztrál színésznő december közepén egy forgatási baleset miatt kénytelen volt bemenni az Uzsoki kórházba, amiről azt mondta,

a legfélelmetesebb kórház, amit valaha látott.

Kiborult a felszereltségétől, a mosdót pedig egyenesen egy horrorfilm díszletének nevezte. Épp ezért határozta el, hogy valamit tesz a magyar egészségügy állapotáért.

Ezt pedig nem csak úgy mondta, tényleg annyira kiakadt a magyar kórházak állapotán, hogy vett egy csomó játékot és orvosi kelléket a Heim Pál gyermekkórháznak.

Instagram-sztorijai közt azt írja, bevásárolt karácsonyra, ugyanis kapott egy listát azon dolgokról, amire szüksége lehet egy gyerekkórháznak, például:

Ruby Rose a vásárlást 150 kórházi ágyneművel kezdte, majd folytatta pár játékkal, mert mint írja, egy gyereknek soha nem túl bulis kórházban tölteni az idejét, pláne nem karácsonykor. Arra is felhívta a figyelmet, hogy higiéniás szempontokat figyelembe véve érdemes ilyenkor műanyagból és fából készült játékokat vinni a kórházba a plüssök helyett.

Fotó: Instagram Stories/Ruby Rose
Fotó: Instagram Stories/Ruby Rose

Az Index azt írja, hogy az akcióban a színésznőnek egy magyar instagramozó, Zillich Angela segített, aki most maga is adományokat gyűjt a gyerekkórháznak.

Kiemelt kép: Instagram/Ruby Rose