Elárulta a bankigazgató, miért nem gondolta, hogy a pénztárnál álló, símaszkos ember rabolni akar

Gyanúsan nézett ki, de nem úgy viselkedett.

Meglehetősen furcsa bankrablás zajlott le egy forró nyári napon az angliai Durhamben. Egy ember kapucnis pulóverben és símaszkban lépett be a bankfiókba, mégsem gondolta senki, hogy rablásra készülne – írja a Telegraph.

Gemma Hughes, a bankfiók igazgatója azt mondja, a férfi egyáltalán nem viselkedett gyanúsan. Igaz a kapucnin és a maszkon kívül napszemüveg és gumikesztyű is volt rajta, az egyik kezében pedig egy műanyag flakonos, pumpás légfrissítő, a másikban meg egy nagyobb táska volt. Ennek ellenére természetesen viselkedett, nyugodtan beállt a pénztár előtti sorba.

Amikor a férfi sorra került, felmutatta a légfrissítős palackot és közölte, hogy sav benne, a táskájában pedig egy bomba. Pénzt követelt, de kevéssel beérte, 370 fontot (kb. 133 ezer forintot) pakoltatott a táskájába. Hughes úgy tukmált még rá egy 1000 fontos (kb. 360 ezer forintos) köteget. A bankvezető azért akart mindenképp több pénzt adni a rablónak, mert az ezres köteget direkt bankrablások esetére tartották: el volt rejtve benne egy nyomkövető. Az eszköz azonban nem működött, a rablót mégis hamar elkapták, mert sok szemtanú látta, milyen autóval menekült el a helyszínről.

Gemma Hughes azt nyilatkozta, nem gondolta, hogy a maszkos férfi rabolni akar, mert nem úgy viselkedett. Azt hitte, az idegen biztosan valamilyen bőrbetegség miatt visel kesztyűt és maszkot nyáron, nem akart neki kellemetlenséget okozni.

Simon Jones, a botcsinálta, 38 éves bankrabló 40 hónap börtönbüntetést kapott.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Thinkstock)