Milliókkal teli pénztárcát talált egy kamasz, és azt tette, amit mindenkinek kéne

Nem maradt el a jutalma.
Kapcsolódó cikkek

Példamutatóan járt el egy 16 éves kaliforniai diák, aki hazafelé tartva egy tízezer dollárral, azaz nagyjából 2,7 millió forinttal teli pénztárcát talált egy út közepén. A 16 éves Rhami Zeini nyugodtan elrakhatta volna a pénzt, tudva, hogy szinte lehetetlenség lenne, hogy erre bárki rájöjjön. Ő azonban másként döntött, és a rendőrségre ment a tárcával – írta a helyi sajtó.

Számomra ez volt a helyes cselekedet

mondta el a KEYT televíziónak a Santa Barbara városában élő fiatal, hozzátéve, hogy fordított helyzetben ő is azt akarná, hogy visszakerüljön hozzá a kisebb vagyonnal teli pénztárca.

Százezret talált a sarkadi ATM-ben, visszaadta
A gazdátlan bankók mellett ott volt a bizonylat.

A helyi seriff hivatal közlése szerint Zeini az iskolából autózott haza, amikor észrevette az út közepén heverő fekete pénztárcát. Amikor a gimnazista észrevette, mekkora összeget talált, azonnal szólt szüleinek, majd együtt bementek a rendőrségre, hogy leadják a tárcát.

A rendőrségnek végül sikerült is megtalálni annak tulajdonosát, aki nem meglepő módon nagyon örül, hogy visszakapta. Annyira, hogy száz dolláros jutalmat is adott a becsületes kamasznak.

A seriff hivatal szóvivőjének elmondása szerint a nő éppen kirándulni indult, és a pénztárcát autója tetején felejtette, és onnan esett az útra, miután elindult.

Milliókat talált az utcán, visszaadta a miskolci férfi
Kiderült, a tulajdonos a kocsi tetején felejtette a pénzzel kitömött táskát, majd elindult.

A kiemelt képen a pénztárcában talált összeg. Fotó: Santa Barbara County Sheriff’s Office