Csak egy valamire nem számított egy brit turista a spanyolországi nyaralásán

Létezik még a gyarmati hozzáállás.

Májusban nyaralt a 81 éves Freda Jackson a spanyolországi Benidormban, ami annyira rosszul sikerült, hogy a két hét után sírva tért haza. Az ok: „túl sok spanyol volt a hotelben”.

A hotel tele volt spanyol nyaralókkal, az idegeinkre mentek, annyira gorombák voltak. A szálloda szórakoztatásai mind a spanyolokra fókuszáltak. Miért nem tudnak a spanyolok valahova máshová menni nyaralni?

– idézi a nőt a Plymouth Herald. Jackson és 61 éves barátja 1133 fontot, vagyis 410 ezer forintot költött a nyaralásra, és most azt várják, hogy az utazást szervező cég, a Thomas Cook visszafizesse az egészet vagy egy ingyen utazást álljon nekik.

Egyébként az is volt a problémájuk, hogy mozgási nehézségeik miatt olyan hotelbe akartak menni, ami lapos területen van, ehelyett egy domboldalon szállásolták el őket. Ráadásul utazni is csak egy másik géppel tudtak, mert túlfoglalta az utazásszervező a gépet. Először a Thomas Cook egy 75 fontos (27 ezer forintos) vouchert ajánlott fel, de ezt Jacksonék visszautasították, mire a cég 566 fontra (nagyjából 200 ezer forintra) emelte a kártérítést. Erre még nem mondtak nemet.

Kiemelt kép: Thinkstock