Lezuhant a repülőről a kifutópályára és meghalt egy turista egy török repülőtéren

Az utaskísérőkkel veszekedő brit férfit éppen „biztonsági okokból” kísérték le gépről, amikor az eset történt.
Kapcsolódó cikkek

Meghalt egy 30 éves brit turista kedden a törökországi Dalaman repülőtéren, miután lezuhant a kifutópályára egy repülőgépről – jelentette a helyi és a brit sajtó. A beszámolók szerint a 30 éves férfit éppen lekísérték a gépről, amikor a tragikus baleset történt.

A betonon eszméletlenül elterült férfit kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. Azt nem közölték, hogy pontosan mi okozta a halálát. A török sajtóban megjelent hírek szerint 15 métert zuhant.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a férfi már három napja bóklászott a repülőtéren, és igyekezett találni egy hazafelé tartó gépet. Arról, hogy korábban miért nem tudott hazajutni, egymásnak ellentmondó hírek érkeztek. Egyes beszámolók szerint elvesztette a jegyét, más hírek szerint lekéste járatát, és azért ragadt Törökországban.

Meghalt egy nő, miután majdnem kizuhant az utasszállító ablakán
Kényszerleszállást hajtott végre kedden a Southwest Airlines amerikai légitársaság egyik gépe.

Andrew Paul Westlake végül kedden, nagyjából hajnali három órakor tudott felszállni végre egy gépre, de ott a beszámolók szerint veszekedni kezdett az utaskísérőkkel. A rendzavaró utast a pilóta utasítására, „biztonsági okokból” lekísérték a gépről. A férfi a beszállófolyosó és a repülő ajtója közötti résen zuhant az aszfaltra.

A brit külügyminisztérium szóvivője megerősítette a brit férfi halálhírét, közölve, hogy a minisztérium kapcsolatban van a turista halálát vizsgáló török hatóságokkal.

(A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Thinkstock)