Ezt gondolják a magyar eurovíziós dalról külföldön

A hazánkat képviselő metál banda, az AWS a csütörtök esti második elődöntőben áll majd színpadra. Magyarország idén is nagyot vállalt az Eurovízió

A hazánkat képviselő metál banda, az AWS a csütörtök esti második elődöntőben áll majd színpadra. Magyarország idén is nagyot vállalt az Eurovízió színpadán ritkának számító műfajjal. Ahogy ByeAlex évében, úgy most is megoszlanak a hazai vélemények a csapatról, de ha olyan eredményt érnek el, mint a Kedvesem (2003-ban a 10. helyen végzett) már elégedettek lehetünk.

A fogadóirodák szerint egyelőre nem állunk túl fényesen, a 19. helyre sorolják Magyarországot. Már az is nagy lépés lenne, ha sikerülne átcsusszannunk a szombati döntőbe, de persze az esélylatolgatásokat soha nem kell készpénznek venni. Két hónapja ugyanis még a top30-ba se kerültünk be, aztán az idő előrehaladtával az AWS is egyre jobb helyre verekedte fel magát.

A Viszlát nyár hivatalos videója alatt elég sok a támogató komment. Ausztriában, Azerbajdzsánban, Svédországban, Romániában, Szerbiában és Spanyolországban is vannak rajongói a dalnak. És nem is feltétlenül csak a metál műfaj kedvelői szeretik a magyar versenydalt.

A videó egyébként közel 600 ezer megtekintésnél jár, ami nem túl erős, de nem is a legrosszabb. Az biztos, hogy jelenleg az izraeli Netta a nagy esélyesek között van: az ő hivatalos videoklipje vezeti a sort 20 millió megtekintéssel.