Az egyik pillanatban még boldogan szelfiztek, majd leszakadt alattuk a híd

A három brazil lány több mint tíz métert zuhant, amikor a vasúti híd egy része összeomlott alattuk.
Kapcsolódó cikkek

Súlyos sérülésekkel szenvedett három lány Brazíliában, miután leszakadt alattuk egy rossz állapotban lévő híd egy része, nem sokkal azután, hogy ott szelfiket készítettek – jelentette a helyi sajtó. A 22 éves, 16 éves és 15 éves lányok nagyjából tíz métert zuhantak a Cais folyó felett átívelő hídról. Mindannyian csonttöréseket szenvedtek.

A helyi rendőrség közlése szerint a fiatalok szelfiket készítettek annál a pontnál, ami leszakadt alattuk. Az egyik fotót a rendőrség közzé is tette.

Az egyik pillanatban még boldogan szelfiztek, majd leszakadt alattuk a híd. Fotó: Divulgação/Polícia Civil

A G1 Globo brazil híroldal cikke szerint nagyjából nyolc ember volt a hídon, a baleset idején, de csak hárman zuhantak a mélybe. Ketten közülük többszörös lábcsonttörést szenvedtek, egyikük pedig a bokáját törte a zuhanásban.

Ahogy az a fotón is látható, a hídon nincsen külön járda a gyalogosoknak, akik csak a helyiek által „füleknek” nevezett kiugrókban tudnak félrehúzódni a hídon áthaladó vonatok elől. A beszámolók szerint az egyik ilyen kiugró szakadt le a lányok alatt.

A helyi hatóságok közlése szerint a rossz állapotban lévő híd fenntartásáért a szövetségi hatóságok a felelősek. A G1 Globo közölte, keresték az esettel kapcsolatban a közlekedési minisztériumot, de nem kaptak választ a kérdéseikre.