Ronda idő lesz vasárnap: figyelmeztetés 15 megyére

Marad az eső és nagyon erős lesz a szél. Aztán javul az idő.

vasárnap nyugat felől csökken a felhőzet, a déli órákig a Dunától keletre, estére már csak egészen északkeleten maradhat borult az ég. Egyre inkább csak keleten várható további jelentős, azaz 5-10 mm eső, a Dunántúlon a többórás napsütés mellett már csak futó záporok alakulhatnak ki.

Az északnyugati szelet a Délnyugat-Dunántúl és az Alföld északkeleti része kivételével viharos lökések kísérhetik, majd estére a legtöbb helyen veszít erejéből a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9 fok között, de általában 7 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 16 fok között várható, az északkeleti tartósan felhős területeken reggel áll be a maximum – írja a Kiderül.hu.

Ennek megfelelően alakul a veszélyjelzés is. Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében a 24 óra alatt akár 20 mm-nyi csapadék miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Az ország nagy részén pedig a helyenként 70 km/órát meghaladó széllökésekre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat:

Kiderül.hu

A jövő hét viszont már barátságosabbnak ígérkezik a Kiderül.hu előrejelzése szerint.

Hétfőn

Kedden

Szerdán

Csütörtökön

Pénteken

(Kiemelt kép: MTI/Varga György)