Itt a ketchup, amivel nem tudja magát leenni az ember

Furának tűnik, de lehet, hogy ez jövő.

Van idegesítőbb annál, amikor az ember beleharap egy ínycsiklandó hamburgerbe, hot dogba, vagy szendvicsbe, aztán észre veszi, hogy a szósz máris ott folyik a ruháján?

Erre a szörnyűségre próbál végérvényes megoldást kínálni az amerikai Bo’s Fine Foods vállalat találmánya, a lapkaketchup, ami nem csöpög, hiszen szilárd.

Az ötlet a cég társalapítója, Emily Williams fejéből pattant ki, miközben édesapja éttermében egy barbecue szósszal kísérletezett. A recept szerint meg kell főzni egy csomó zöldséget, aztán kidobni őket, mert nincs szükség, csak az aromájukra. Emily azonban nem akarta, hogy olyan sok étel kárba vesszen, ezért összekeverte a zöldségeket, majd ledarálta, és egy tömbben kiszárította. Így egy szeletelhető zöldségmixet kapott, ez adta a lapkaketchup alapötletét – írja a Mirror.

A szeletelt, szilárd szósz teljesen természetes anyagokból készül, és egyedi receptjének köszönhetően, állítólag az íze is kitűnő. Williams cége jelenleg egy online adománygyűjtő oldalon próbálja összeszedni a sorozatgyártás beindításához szükséges összeget.

Azok, akik hajlandók legalább 10 dollárt (kb. 2500 forintot) áldozni a célra, júniusban, postán kapják meg az első csomag lapkaketchupokat.