Hét kilométeres szégyenmenetre kényszerítette kisiskolás fiait egy anya

Megfelelő büntetést volt, vagy hibázott a nő?

Meglepő büntetést eszelt ki kisiskolás fiainak egy kanadai anya. Akkor telt be nála a pohár, amikor az iskolából azzal hívták fel, hogy a gyerekei nem csak rosszak az iskolabuszon, de a sofőrrel is durván beszélnek – számolt be az esetről a CBC.

A nő másnap, a téli hideg, és a havazás ellenére gyalog vitte iskolába a fiúkat. A gyerekeknek a 7 kilométeres úton felváltva kellett vinniük egy kartontáblát, amire fel volt írva, hogy büntetésből gyalogolnak, mert rosszalkodtak a buszon.

„Meg kellett mutatnom nekik, hogy milyen az, ha a viselkedésük miatt kirúgják őket a buszról.”

Az anya fotókat is készített a gyerekekről, majd megosztotta a történetet a Facebookon. Leírta, hogy két órán át tartott a séta, de a fiai végig csinálták. Az idősebb rögtön tanult a leckéből, a kisebbikkel azonban másnap is sétálnia kellett.

A nő, azóta törölt posztját órák alatt, közel negyvenezer ember osztotta meg. A hozzászólók túlnyomó többsége gratulált az elmés büntetéshez, és fantasztikus anyának nevezte őt. Kapott azonban néhány gyűlölködő, fenyegetőző üzenetet is, ezért úgy gondolta, ha utólag is, de kikéri egy szakember véleményét.

Tina Gatt, a Children’s Aid Society nevű gyermekjóléti civil szervezet vezetője azt mondta neki, nehéz megalapozott véleményt alkotni egy ügyről, aminek nem ismeri minden apró részletét, de két dolgot azért kiemelt.

Egyrészt, a sétáltatás logikus és elfogadható büntetésnek tűnik egy ilyen esetben, feltéve, ha gyerekek egy pillanatra sincsenek veszélyben. Mivel az anya elkísérte a kisfiait, a történetnek ez a része teljesen rendben van.

Másrészt, soha nem szabad megalázni, megszégyeníteni a gyerekeket. Ebben az esetben már a kartontábla sem tűnik jó ötletnek, de az, hogy az anya fotókat is megosztott a gyerekekről a közösségi médiában, egyértelműen helytelen.