Ki a vad és ki a vadász? Orvvadászt faltak fel oroszlánok

Gyorsan a segítségére siettek a férfinek, de az oroszlánok sem lustálkodtak.

Orvvadászt gyilkoltak és ettek meg oroszlánok egy dél-afrikai magánrezervátumban. A vadász sikolyait noha még hallani lehetett, az állatok pillanatok alatt szétszaggatták, csak a fejét hagyták érintetlenül. Egy lövés eldördülése után szóródtak szét az oroszlánok, de ekkor már nem lehetett segíteni a férfin.

A rendőrök először azt gondolták, hogy az elhunyt a rezervátum traktorosa, de ő később élve került elő. Ezért gondolják azt, hogy egy orvvadász az áldozat, illetve még azért, mert egy fegyvert találtak nem messze a holttesttől. Aa dél-afrikai belügyminisztérium segítségét kérték a rendőrök az azonosításához, amit megkönnyíthet az épen hagyott fej.

Mindez pár hónappal azután, hogy a közeli Namíbiában egy orrszarvú kapott el egy orvvadászt. Az oroszlánok egyébként évente mintegy 250 embert ölnek meg Afrikában. Egy hím 190, egy nőstény 130 kilót nyom, és 80 km/órával is képesek futni.

Mára már csak 20 ezer példány él a vadonban, a csontjaikkal rengeteg pénzt lehet keresni a Távol-Keleten, egy csontvázért 2,5, a bőréért egymillió forintot is képesek kiadni egyesek. A fogaik darabonként 175 ezer forintot érnek.

(via Daily Mail)

Kiemelt kép: Wikipedia/Miroslav Duchacek