Milliomos lett, három hét múlva meghalt

Az amerikai álom: csóróból bármikor gazdag lehetsz. De meddig?
Kapcsolódó cikkek

Donald Savastano asztalosként dolgozott New York államban. Az 51 éves férfi január elején munkából hazafelé tartva megállt egy trafiknál, és vásárolt egy kaparós sorsjegyet.

A „Boldog milliomos” nevű szerencsejátékot választotta, és ez az elnevezés perceken belül már pontosan illett Donald Savastanóra is: a kocsi fele menet lekaparta a felületet, és észrevette, hogy egymillió dollárt (247 millió forint) nyert. Visszarohant az üzletbe, hogy géppel is ellenőriztesse – és mint kiderült, tényleg nyert.

A pénz átvételekor elmondta: az összeg megváltoztatja az életét, vásárol magának egy teherautót, rendezi a hiteleit és be is fektethet. Valamint végre el tud menni orvoshoz, korábban ugyanis – akármennyire híres volt a minőségi munkájáról – még arra sem volt pénze, hogy TB-t fizessen, így anyagi okokból évek óta nem engedhette meg magának, hogy orvoshoz menjen.

Ez utóbbi információ már nem a nyertestől, hanem a sorsjegyet árusító hely alkalmazottjától származik, aki beszélt Donald egyik barátjával, és megtudta, hogy a régóta gyengélkedő asztalossal már azt a diagnózist közölte az orvos, hogy végstádiumos rákos, a tüdejében és az agyában is daganat van, és mindössze hetei lehetnek hátra.

A milliomos január 26-án, 23 nappal azután, hogy megnyerte a sorsfordító összeget, elhunyt.

 

via NY Lottery, People, kiemelt fotó: Thinkstock (illusztráció)