Gumikesztyűt és öt sebészeti tampont szült egy francia nő

Egy operációt végző sebész felejtette a nő testében az eszközöket.

Bírósághoz fordult egy 48 éves francia nő, mert egy műtét után „megszült” egy gumikesztyűt, és öt sebészeti tampont, amiket az operációt végző sebész felejtett a testében.

A nő, akit nem nevez meg a francia sajtó, tavaly áprilisban, egy marseillei magánklinikán végeztetett el magán méhnyálkahártya-ablációt. A műtét után azt mondták neki, minden a lehető legnagyobb rendben zajlott. Nem sokkal később azonban, elkezdte állandó hasfájás kínozni, nem tudott aludni, és nehezére esett a vizeletürítés.

„Úgy éreztem, mintha egy késsel döfködnék a hasamat, de azt gondoltam, ez a operáció velejárója. A panaszaimról természetesen beszéltem a klinika nővéreivel és a sebésszel is. Fájdalomcsillapítót írtak fel, anélkül, hogy megvizsgáltak volna.”

A nőt aztán sokkolta, amikor a szervezetéből távoztak az idegen eszközök. Még jobban megdöbbent, amikor a klinikára visszatérve, szembesítette az orvost a hanyagságával. „Ha nem elégedett, keresse csak meg a biztosítómat, megnyugodhat, nagyon jól be vagyok biztosítva” – vetette oda neki a sebész felháborodva.

„Szándékosan elbagatellizálta a komolyságát mindannak, amin keresztülmentem. Az asszisztenseire hárította a felelősséget, és eszébe sem jutott bocsánatot kérni” – mondja a nő, akit leginkább az orvos lekezelő hangneme háborított fel.

A műtét után a nő hónapokon át nem tudott dolgozni, azóta is húgyúti fertőzésekkel küzd, és folyamatos pszichés kezelést igényel. Mégis szerencsésnek érzi magát, hiszen akár vérmérgezést is kaphatott, és meg is halhatott volna. A sebész ellen indított per jelenleg is folyik a bíróságon.

(via The Telegraph)