Hazament családjához a halottnak hitt férfi, akit hét hónapja elhamvasztottak

Fogalma nem volt róla, hogy a hozzátartozói már eltemették.
Kapcsolódó cikkek

Egy halottnak hitt férfi egészen váratlanul fülig érő mosollyal sétált be az ajtón családjához hét hónappal azután, hogy elhamvasztották a testét, legalábbis mindenki ebben a tudatban élt a hozzátartozók közül – írja a Ladbible.

A 44 éves Sakorn Sacheewa mit sem tudva ment haza a thaiföldi Ban Lao Fai településén található otthonába néhány héttel karácsony előtt családja legnagyobb meglepetésére.

A hozzátartozókat hónapokkal ezelőtt tájékoztatta a rendőrség, hogy a férfi emésztőszervi megbetegedésben életét vesztette egy bérelt szobában Phra Nakhon kerületben május 18-án.

A család el is ment a holttestéért a kórházba, a halotti bizonyítványt is kézhez kapták május 21-én. Ugyanakkor mikor meglátták a testet, voltak kételyeik afelől, hogy valóban a családtagjukat látják-e.

A holttest tulajdonképpen felismerhetetlen volt, ugyanakkor a férfinak hiányzott az elülső két foga, ami Sakornnak életében még meg volt. Hiába kételkedtek, végül hittek a hatóságoknak és hazaszállították elhunytnak hitt rokonukat.

Egy három napos gyászszertartás keretében végső búcsút vettek tőle, majd elhamvasztották a testet.

Amikor a férfi decemberben megjelent az ajtóban, a család egészen addig nem hitte el, hogy ő az, amíg meg nem érintették. Többen ugyanis arra gyanakodtak, hogy szellem lehet.

Mint kiderült, Sakorn igazolványait még 2016-ban lophatta el egy mianmari vendégmunkás, amikor egy halászhajón dolgoztak együtt. Akkor kért is új iratokat az illetékes hatóságoktól.

A férfi azóta most tért haza először családjához, akik már rég azt hitték, hogy nem is él.

Sakornnak most bizonyítania kell, hogy él, hivatalosan ugyanis már halottként tartják számon.

Címkék: thaiföldhalál