Induló RTL és TV2, Titkos üzenet és Álomhajó: erről szólt Magyarország 20 évvel ezelőtt

Fájóan öregnek érzed magad, ha megnézed a listánkat az 1997-es slágerekről.

Nosztalgiázzunk kicsit, repüljünk vissza húsz évet és nézzük meg, popkulturális szempontból mennyire volt izgalmas év 1997.

Ha már tegnap megnéztük, hogy mennyi minden történt külföldön 1997-ben, most már arra is rácsodálkozhatunk, hogy itthon mennyire lapos volt minden húsz évvel ezelőtt. 1997-ben Magyarországon tombolt a trash és a gagyi, de legalább a Szigeten léptek fel izgalmas előadók, és itt most nem a The Prodigy-re gondolunk, bár nyilván ők is ott voltak. Persze menő volt, hogy tavaly Rihanna, idén meg Pink lépett fel a Szigeten, de 1997-ben David Bowie is ott volt, sőt az akkor viszonylag nagy számnak tartott Chumbawamba is.

Ijesztő belegondolni, de már húsz év eltelt azóta, hogy sláger lett a Carpe Diem Álomhajó című számából.

Ugyanebben az évben jött ki az Emergency House a Dübörög a házzal,

illetve a TNT a Titkos üzenettel.

Az azóta már ki tudja hová tűnt Tunyogi Orsi is ekkor lett egyslágeres sztár a Ha lemegy a Nap című számmal.

A szegényember Spice Girls-je, a Baby Sisters is ebben az évben énekelte, hogy Rád gondolok,

és szerencsére fiúcsapatok is alakultak, többek közt a Hip Hop Boyz, z-vel a végén, akik húsz évvel ezelőtt, 1997-ben követték el a Megbántottak című számot.

Baromi nehéz volt híres, de nem trash-kategóriába tartozó zenét találni 1997-ből, pedig a Kispál és a Borz is ebben az évben énekelte, hogy Emese, most már indul a buszod.

1997-ben mutatták be a mozik az azóta valamilyen szinten kultfilmmé vált Csinibabát, és A miniszter félrelépet is, aminek a mai napig fájdalmas látványt nyújt a plakátja, de legalább Dobó Kata megalapozta vele a karrierjét. Amiért viszont popkulturális és sok más szempontból is rettenetesen fontos év volt 1997, az az, hogy akkor indultak el Magyarországon az első kereskedelmi csatornák, az RTL Klub és a TV2 is, amik a mai napig tartják magukat. Az alábbi videón az RTL Klub még kísérleti adása látható Pokrivtsák Mónikával, aki akkor még Szalai Mónikaként mutatkozott be a betelefonálóknak.

Hát ilyen volt 1997 Magyarországon.