A nők szívét elrabló rendőrnek antiszemita posztok miatt kell magyarázkodnia

Vizsgálat indult Michael Hamill ellen.
Kapcsolódó cikkek

A minap megírtuk, hogy őrületes internetes szenzáció lett az a fentebb is látható fotó, amelyen három gainesville-i rendőr bevetésre indul, hogy segítsen a hurrikán által okozott károk helyrehozásában. A sármos zsaruktól bezsongott lányok-asszonyok jóvoltából akkor 175 ezer, azóta 529 ezer (!) like-ot kapott a kép, a rendőrség már azt kérte, hogy ne hívogassák a 911-et, legalábbis ne azért, hogy a tisztek valamelyikével tudjanak találkozni.

Az óriási figyelem, amit a három rendőr kapott, most némileg visszaütött: egyikük, Michael Hamill (a kiemelt fotón középütt) Facebook-oldalát ugyanis addig böngészték az érdeklődők, míg eléggé csúfos bejegyzésekre leltek.

Egészen 2011-ig ment vissza valaki, ahol egy posztban a kormánnyal elégedetlenkedők kapcsán ezt írja Hamill:

Bosszantanak az idióta emberek. Sütőbe velük, és intézzük el hitler-módjára, haha.”

Egy 2013-as posztban pedig egy nem annyira humoros zsidóviccet közöl, hozzátéve, hogy jobban érzi magát és jobban is alszik, ha lefekvés előtt elolvas néhány ilyen „poént”. Mutatjuk:

Mi a különbség  a cserkészek és a zsidók között? Hogy a cserkészek hazamennek a táborból.”

Bár Hamill az említett posztok írásakor még nem volt a kötelékben, a gainesville-i rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. A helyzetet csodálatosan jellemzi, hogy miután a szerv hivatalos oldalán posztolt erről, a kommentelők még most sem tudnak másról posztolni, mint hogy milyen jóképű a zsaru:

Az egyetlen bűn, amit elkövetett, hogy milliók szívét összetörte, amikor kiderült, hogy nős.”

„Tudják, mit? Önkéntesen vállalkozom rá, hogy letartóztassam, megbilincseljem és kihallgassam, de csak miután alaposan megmotoztam.”