Megható dolgot tett családja a sisakos babáért

Szerencsés baba a négy hónapos Jonas Gutierrez.

Szerencsés baba a négy hónapos Jonas Gutierrez. A szüleivel, Shaynával és Garyvel, illetve hároméves nővérével Camilával a texasi San Antoniban élő fiúcska egy végtelenül vicces, és együttérző családba született.

A kis Jonas még puha koponyája kissé eldeformálódott, ellaposodott, valószínűleg azért, mert sokat aludt a hátán. Így aztán a következő 3-6 hónapban egy speciális, fejformáló sisakot kell hordania, hogy helyrejöjjön.

Miután a kisfiú fejére a feltették a sisakot, a nővére másnap reggel a saját biciklis bukójában ült le reggelizni. Azt mondta, ebben is szeretne hasonlítani a kistestvérére. Az apjuk igazat adott a lányának, ős is fejébe nyomta a saját bringás sisakját, aztán így töltötték el az egész napot.

Fotó: Facebook / Gary Gutierrez

„Tele van empátiával, azt szerette volna, ha az öccse boldog, és nem érzi magát különbözőnek” – mondja Camila reakciójáról Gary.

Gary unokatestvére, az író Shea Serrano osztott meg egy fotót a Twitteren, amit Shayna készített sisakos családról, az emberek pedig elolvadtak a történettől.

A Gutierrez családnak fogalma sem volt róla, hogy Serrano megosztotta a fotójukat, ezért igencsak meglepődtek, hogy hirtelen világhírűek lettek. Valóságos kis mozgalmat indítottak el: az író posztjára rengeteg sisakos babát ábrázoló kép érkezett válaszul.

Gary a sajtónak azt nyilatkozta, hogy csak egyetlen nap van a héten, amikor az egész család együtt lehet. Úgy tervezik, hogy ezután minden szombatot sisakban töltenek majd, amíg a kis Jonas meg nem szabadulhat a fejformálójától.

(via BuzzFeed)