Leláncolta magát egy nő, hogy le tudjon szokni a dohányzásról

Mindent kipróbált már, de eddig semmi sem segített.

Elkeseredett lépésre szánta el magát egy 34 éves ausztrál nő, aki húsz évnyi függőség után hiába próbált több módszerrel is, nem tudott leszokni a cigarettáról.

Krystel egy orvosi vizsgálat eredménye miatt döntött úgy, hogy felhagy a dohányzással, de a függősége sokkal erősebbnek bizonyult nála. Végül úgy döntött, fizikailag akadályozza meg magát abban, hogy rágyújthasson: a bokájánál fogva leláncolta magát a hálószobájában.

„Korábban már az is eszembe jutott, hogy elkövetek valamit, ami miatt lecsuknak, mert a börtön az egyetlen hely Ausztráliában ahol biztosan le lehet szokni.”

Az ABC riportere az önkéntes fogság tizenegyedik napján látogatta meg a nőt. Krystel azt mondta neki, hogy bízik a sikerben, hiszen a tizenegy nap alatt csak egyszer gyújtott rá, amikor muszáj volt elmennie otthonról, de ez már így is jóval hosszabb füstmentes időszak, mint amekkorára az elmúlt húsz évben bármikor képes volt.

A nő még legalább két-három hetet akar eltölteni bokáján a lánccal, ami csak ahhoz elég hosszú, hogy kimehessen a fürdőszobába. Krystel ágyának egyik oldalán konzervek állnak halomban, másikon kirakós játékok. Van a keze ügyében egy mikró, van wifije és a szerettei néha meglátogatják.

Krystal azt mondja, számára az a legnehezebb, hogy nem tudja, hogyan álljon a hétköznapi problémákhoz nikotin nélkül.

„Mindig a cigi segítségével kezeltem az embereket. Ha felbosszantottak, kimentem és rágyújtottam. Ezt már nem tehetem többé. Rájöttem, hogy fogalmam sincs, hogyan oldjam meg a problémáimat dohányzás nélkül, ez volt a legnagyobb sokk az életemben. Jelenleg úgy érzem magam, mint egy kalapács és csak remélni tudom, hogy a következő hetekben újra megértővé tudok válni azokkal az emberekkel szemben, akiket szánalmasnak tartok.”