Fadobozba zárva tartottak egy 3 éves kislányt

Az amerikai kislány apja mellett még nyolc embert vettek őrizetbe a szörnyűként jellemzett gyerekbántalmazás miatt.
Kapcsolódó cikkek

Egy fadobozva zárva tartottak egy hároméves kislányt egy Indiana államban lévő házban, ahol a gyerek az apjával, és még nyolc felnőttel és öt másik gyerekkel együtt – jelentette a helyi sajtó. A helyi seriff az esettel kapcsolatban kijelentette: pályafutása alatt még soha nem találkozott ilyen szörnyű gyermekbántalmazással.

A hatóságok közlése szerint a kislányt esténként tartották a fadobozban, és néha még nappal is hosszabb időre abban kellett feküdnie.

A dobozba, amibe bezárták a hároméves amerikai kislányt Fotó: WNDU

Olyan az egész, mint egy rémálom. Az állatokkal jobban bánnak az emberek” –jelentette ki az a kislány nagyapja, amikor a WNDU televízió híradójának nyilatkozott az unokáján elkövetett gyerekbántalmazással kapcsolatban. Frank Jackson elmondta: fogalma sem volt arról, hogy mit művel a kislánnyal a gyerek 25 éves apja, aki nem engedte neki, hogy meglátogassa unokáját. A kislány anyja már nem él.

Jeffrey Richwine seriff elmondása szerint egy bejelentés után vonultak ki kollégái a North Judson településen található házhoz, ahol a kislányt a dobozban találták meg. A doboz fedele le volt csukva, amikor a rendőrök kiérkeztek. A dobozban egy koszos takaró volt. Valamint a sarkokban tucatnyi bogártetem.

Bogártetemek mellett kellett feküdnie, egy koszos takarón a dobozba zárt lánynak Fotó:WNDU

A seriff szerint a dobozt gyakran be is zárhatták, hogy a gyerek ne tudjon kimászni onnan. Legalábbis erre utal, hogy a dobozon volt egy kötélből készített „zár”, ami megakadályozta, hogy a fedelet belülről fel lehessen emelni.

A “zár”, ami megakadályozhatta, hogy a kislány kimásszon a dobozból. Foró: WNDU

A rendőrség őrizetbe vette és egy megyei börtönbe szállította a házban lévő összes nagykorút, akik ellen gyermekbántalmazás, valamint gyermekbántalmazás jelentésének elmulasztása vádjával indítottak eljárást. A kislány apja, Christopher Short a bírósági iratok szerint azzal védekezett, hogy a lány önként mászott be a dobozba.

A házban talált gyerekek az állami gyermekvédelmi szolgálathoz kerültek. Azt nem közölték, hogy a kislány pontosan hol tartózkodik, csak annyit, hogy igyekeznek majd olyan rokonoknál elhelyezni, ahol biztonságban lesz.