Anyák, akik titokban prostituáltak

A szexmunkások az életüket kockáztatják a jólétért.

A BBC a szexiparban dolgozó anyákról készített riportot.

Elsőként a 42 éves essexi Sherrit szólaltatta meg, akinek van egy 12 éves fia. A kisfiú nem tud róla, hogy a nő már húsz éve árulja a testét – például escortügynökségeken keresztül –, és bárokban is vetkőzik.

Sherri azt mondta otthon, hogy színházban dolgozik, így nem olyan feltűnő, hogy a munkáját esténként kell ellátnia.

Irodai munkásként havonta 1250 fontot (460 ezer forint) keresett, míg a felnőttiparban egyetlen éjszaka alatt összejön neki a 100 font (közel 40 ezer forint).

A BBC által megszólaltatott szakértő, Teela Sanders, a leicesteri egyetem szociológus professzora elmondta: egy felmérés szerint az Egyesült Királyságban 72 800 körüli lehet a szexmunkások száma, akiknek többsége nő, közülük legtöbben édesanyák.

Olyan anyák, akik azért űzik ezt a foglalkozást, hogy mindent meg tudjanak adni gyermeküknek, mégis, ha kitudódna, mivel keresik a kenyerüket, rossz anyának tartanák őket.

A professzor szerint sokan úgy vélik, hogy a szexiparban dolgozó anyák gyermekei veszélynek vannak kitéve, valójában a prostituáltak nagy része teljességgel el tudja különíteni a munkáját az életétől, például azzal, hogy külön telefont használ az ügyfeleknek.

Mint az a hatvanas éveiben levő hölgy, Jenny, aki már 30 éve árulja a testét, hogy fogyatékkal élő lányát eltartsa. Jenny elmondta: még soha nem vitt haza egyetlen ügyfelet sem.

Miközben a gyermekeiket nem teszik ki közvetlen veszélynek, azt nem lehet mondani, hogy maguk az érintettek biztonságban lennének. Egy felmérés szerint az Egyesült Királyságban (ahol például a törvény tiltja a bordélyház üzemeltetését) 1990 és 2015 között 152 szexmunkást öltek meg, és 2012 óta 280 esetben tettek feljelentést prostituáltak nemi erőszak miatt.

MUM from Velvet Pictures Ltd on Vimeo.