Ezt teszi a hosszútávú kapcsolat a szexuális életeddel

Nincs jó hírünk azoknak, akik régóta vannak együtt.

Egy éltmód cikk akkor jó igazán, ha az fontos tanácsot, esetleg útmutatót tud nyújtani az olvasónak, az meg már csak hab a tortán, ha esetleg közben sikerül sztereotípiákat felszámolni. Sajnos ez a cikk nem fog előítéleteket cáfolni, ugyanis egy finn kutatás szerint egy hosszútávú kapcsolat a lehető legrosszabbat tesz a szexuális életünknek.

A Turku és az Abo egyetemek közös kutatásában azt vizsgálták a szakemberek, hogy a hosszú kapcsolatok milyen hatással vannak a szexuális életre. A kérdőívezéssel és felmérésekkel kinyert adatokból kiderült, hogy a nők szexuális vágya és elégedettsége az évek elteltével egyre csak csökken, a mélypont pedig a hetedik év környékén jön el, nem hiába tartják hát ezt az időszakot a legnagyobb vízválasztónak.

A kérdőívekből továbbá kiderült, hogy a hosszútávú kapcsolatban élő válaszadók nagy része a szexuális élet egysíkúságát jelölte meg, mint a legnagyobb, idővel jelentkező problémát.

Érdekesség, hogy voltak olyan nők, akik a vizsgálat alatt léptek be egy végül hosszú ideig tartó kapcsolatba, ők ekkor lassan egyre kevesebb szexről tudtak beszámolni a kutatóknak, ez is fenti, nem túl optimista teóriát támasztja alá.

The Sun