Szupererőt adott egy pasinak, hogy 700 napja nem nyúlt magához

Azt mondja, az elméje tisztább lett, sokkal több az energiája és az önbizalma, az érzékei pedig kiélesedtek.

Nem csak egyetlen ember, hanem egy több mint 200 ezer tagot számláló férfiközösség döntött úgy, hogy tartózkodik a maszturbációtól, és főleg az online pornótól. Tapasztalataikat a Redditen osztják meg egymással. Vannak, akik időszakosan, egy-egy „tisztulási folyamat” részeként választják az önmegtartóztatást, mások az önuralmukat tesztelik, és vannak olyanok is, akik mint a leszokott alkoholisták, egy életre meg akarnak szabadulni egy káros szenvedélytől.

Az utóbbiak közé tartozott az a Brohit felhasználónevű férfi is, aki több mint két és fél éve maszturbált utoljára. Azt írja, a vágyakozás, ami időnként rátör, semmit sem változott az elmúlt 700 napban, cserébe viszont, mintha szupererőt kapott volna. „Nagyon megnőtt az önbizalmam, tele vagyok energiával és képes vagyok tűpontosan koncentrálni bármire.”

A férfi szerint a szexualitás központba helyezése az egész társadalom látásmódját teljesen eltorzította.

„Lassan már tényleg nem fogunk tudni másra gondolni, csak a szexre, hogy milyen lenne azokkal a tökéletes testű nőkkel lefeküdni.”

Azt írja, ennek a felismerése vezetett ahhoz, hogy az önmegtartóztatást válassza. Ez nála nem csak a pornó, hanem a gyors kalandok elutasítását is jelenti. „Ha folyton üzenetekkel bombázok különböző nőket, vagy a randioldalakat bújom, egy kis szex reményében, az mennyiben más, mint a maszturbálás?” – teszi fel a kérdést. Brohit azt vallja, hogy a boldogság, és az elégedettség belülről jön, nem szabad folyamatosan hajszolni, vagy pótszerekkel helyettesíteni őket.

A pornófüggőség egyébként valós, és a szélessávú internet elterjedése óta egyre gyakoribb és súlyosabb jelenség. Akik komolyabban rákapnak a bárhol elérhető, végtelen mennyiségű, bármilyen perverzió kielégítésére képes tartalmakra, azokat egy idő után, egyszerűen hidegen hagyja a valódi szex.

„Az online pornó hiperstimulációja hatalmas adag dopamint szabadít fel, és egyben hamis képet rögzít az agyban arról, hogy milyen a szex, ami komoly problémákat okoz a valós szituációkban” – mondja Robert Weiss, az Elements Behavioural Health nevű, különböző függőségeket kezelő amerikai klinikahálózat alelnöke.

(The Independent)