Azt hitték, szökni akar, így körülnéztek a cellájában – elképesztő luxust találtak

A rendőrséghez olyan információk jutottak el, hogy a drogbáró egyszerűen megpróbálja kirobbantani magát a börtönből, így meglátogatták. Meglepődtek.

A brazil drogbáró Jarvis Chimenez Pavao-t 2009 decemberében pénzmosásért kapták el Paraguayban, a következő évben pedig megkezdte 17 év 8 hónaposra tervezett börtönbüntetését.

Az elmúlt években a férfi békésen élt, senki sem háborgatta, de nemrégiben a rendőrséghez olyan információk jutottak el, melyek szerint a férfi némi robbanóanyag segítségével egyszerűen ki akart törni a börtönből, így körülnéztek a cellában.

Nem várt luxust találtak, hiszen a háromszobás (!!) cellában konferenciaterem, plazmatévé, könyvtár és konyha is volt, nem beszélve a DVD-gyűjteményről – benne természetesen a kolumbiai drogcézár, az 1993-ban lelőtt Pablo Escobarról szóló sorozattal – szobához tartozó saját fürdőről, a légkondicionálóról, illetve a kényelmes bútorokról.

A férfi büntetését az elmúlt években csökkentették, így már jövőre szabadult volna, hogy a brazil határon átszállítva kábítószerügyeiért saját hazája bírósága elé állíthassák.

A Tacumbu börtönben élők az AFP hírügynökségnek azt nyilatkozták, hogy a cellát egy ötezer dolláros egyszeri díj, illetve napi 600 dollár ellenében bárki kibérelhette.

Fotók: Norberto Duarte / AFP, a BBC nyomán