Egy fagyizó koromfekete fagyival megy szembe a szivárványos kajatrendekkel

A hely szerint a fagyi csak és kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz.

Manapság szinte már semmi nem vált ki az emberekből nagy megrökönyödést. Léteznek már piros, zöld, sárga hamburgerek, millió színű fagylalt, ezerféle tölcsér, a kaják szinte végeláthatatlan színben és formában léteznek. A fagylaltokra különlegesen igaz ez, szinte talán már nincs is olyan színkombináció, amit ne alkotott volna meg valamelyik cukrász. Ebből lett elege a New York-i elitfagyizónak, a Morgensternnek, akik elkészítették a koromfekete fagyijukat.

A kajabloggereknek nem kellett sok idő, hogy felfedezzék a Morgenstern újdonságát, hamar sokat kért édességgé vált a Bowery és Rivington sarkán a sötét fagylalt.

A cukrászat vezetője elmondta, hogy bár első látásra hihetetlennek tűnik, de a fagylalt semmiféle mesterséges anyagot nem tartalmaz, a fekete színt ugyanis nem színezékkel vagy tintahaltintával érik el. A különleges, mély árnyalatot egy úgynevezett kókusz szén nevű anyaggal produkálják. Ennek megfelelően a desszertnek is enyhe kókuszos íze van. Aki épp New Yorkban jár, feltétlen próbálja ki.

Via