Zokogva gyászolja halott barátját az öreg vak elefánt

Mindenki készítsen elő zsebkendőt!

Jokiának és Mae Permnek egyszerre sikerült megmenekülnie egy olyan laborból, ahol tiltott állatkísérleteket végeztek rajtuk. Ennek már 17 éve, azóta a két elefánt elválaszthatatlan páros lett, szinte mindent együtt csináltak az elmúlt közel két évtizedben egy thaiföldi elefántparkban.

A két állat közül Jokia az, aki idős korára szinte teljes elveszítette a látását, többek közt ezért is volt fontos, hogy mindig ott legyen mellette Mae Perm. A kapcsolat azonban nemrég megszakadt a két jó barát között, mivel Mae Perm végelgyengülésben meghalt. így Jokia egyedül maradt.

A dolgozók sejtették, hogy hatalmas megpróbáltatás lesz ez az idős vak elefántnak, de ami ezután jött arra ők sem számítottak. Szegény állat keservesen sírva gyászolj barátját!

A park vezetője, Lek Chailert azt mondta, hogy annyi időt hagytak Jokiának, amennyit csak lehetett, hogy elbúcsúzzon a barátjától. Az állat hosszú órákon keresztül járkált az élettelen test mellett, egy alkalommal még le is feküdt mellé. Ezután a dolgozóknak el kellett temetniük Mae Perm-t.

Mae Perm temetése

Chailert azt is elmondta, hogy a személyzet megpróbál mindent megtenni annak érdekében, hogy Jokia fel tudja dolgozni a barátjának elvesztését.

The Dodo