Egyre több tetovált feketíti el az egész estét

Eleinte kényszermegoldás volt, majd egyre többen kaptak rá, ma már önálló irányzat.

Egy tetoválás bevállalása általában nagy elhatározás, hiszen ha valaki úgy dönt, hogy rávarrat valamit a testére, az általában egy életre szól, legyen szó egy apró szimbólumról, egy mély idézetről, vagy egy egész felsőtestet betöltő motívumról. Sokan azonban az idő múlásával megbánják az egészet: szakítanak a párjukkal akinek a nevét a magukra tetoválták, megunják a nyakra varrt sárkánytetkót, vagy egyszerűen már mást gondolnak már a világról, mint anno.

Egész karos

Ha valaki hasonló helyzetbe kerül, akkor több lehetősége is van. Az egyik a jól ismert drága és iszonyú fájdalmas eljárás, a lézeres eltávolítás, mi ráadásul a bőrnek sem tesz túl jót. Az magas ár és a fájdalom mellett ellenérvként ott van még az a tény is, hogy a lézeres eljárás sokszor nem tudja teljesen eltávolítani a már nem kívánt tetoválást. A másik sokkal olcsóbb megoldás az, ha a már megunt alakzatot, formát, vagy nevet átalakítják valami mássá, vagy egyszerűen elfedik egy nagyobb varrással.

Kép: oddtattooer instagram

Egyre többen választják azt a megoldást, hogy a nem kívánt tetoválásokat egyszerű, egyszínű fekete mintákkal takarják be. Ez az egész ma már annyira elterjedt, hogy sokan direkt azért mennek be a szalonokba, hogy az egész karjukat vagy a mellkasukat egyszínű feketére varrassák. A kényszermegoldásból akkora divat lett, hogy az Instagrammon már több mint 12 ezer képet jelölnek meg #onlyblacktattoos hashtaggel.

The Guardian