8 napot élt túl étlen szomjan egy dobozban postára adott macska

A cicus négyszáz kilométert utazott, miután gazdája véletlenül becsomagolta az elküldött DVD-kkel.

Nyolc napos utazást élt túl egy dobozba zárva egy brit macska, akit gazdája véletlenül becsomagolt, majd postára adott az eredetileg elküldeni szánt DVD-ékkel együtt – jelentette a brit sajtó. A Cupcake nevű cicát a dél-nyugat angliai Cornwallban adták postára, és több mint egy héttel később a nagyjából négyszáz kilométernyi távolságra lévő West Sussex-ben szabadította ki a csomag címzettje – aki érthetően nagyon meglepődött, amikor a DVD-k mellett meglátta az ijedt macskát.

A meg nem nevezett címzett azonnal értesítette az RSCPA állatvédelmi szervezetet, aminek munkatársai befogták az állatot, majd egy helyi kisállat kórházba szállították. A macskát kezelő orvos a Guardiannek elmondta: Cupcake igencsak ki volt száradva, valamint ijedt és ideges volt, de meglepően jól viselte az utazást.

Cupcake gazdáját végül a cicában lévő chip alapján sikerült megtalálni, aki családjával együtt akkor már napok óta kereste az állatot. Julie Baggott a BBC-nek elmondta: fogalma sincsen arról, a macska hogyan került be a dobozba, amit azonnal lezárt, amikor belerakta a DVD-ket.

A pillanat, amikor Cupcake újra találkozott gazdájával

A macskát a brit sajtóban megjelent beszámolók szerint csak a kiszáradás miatt kellett kezelni pár napig, ami után teljesen felépült.