Megérkezett az LG eddigi legenergiahatékonyabb hűtőszekrény-családja

Egy tízéves vagy annál régebbi hűtőszekrény új, energiahatékony modellre cserélése akár egy hosszú távú befektetésnek is tekinthető. Ugyanis egy átlagos háztartásban a nap huszonnégy órájában működő hűtő üzemeltetése emészti fel az elektromos berendezések közül a legtöbb energiát. Azonban egy igazán energiahatékony típus megvételével akkora összeget spórolhatunk az áramszámlán, hogy két, eltérő energiahatékonyságú modell közötti árkülönbség akár néhány év alatt meg is térülhet.

Hamarosan Magyarországon is elérhető lesz az LG legújabb nagyteljesítményű alulfagyasztós hűtőszekrény-családja, melynek modelljei maximalizálják az energiahatékony és környezetbarát működést, valamint segítik a fenntartható fejlődés folyamatát. A tervezés során az LG figyelembe vette a tudatos fogyasztók legfontosabb igényeit és elvárásait — így megalkotva az eddigi legenergiahatékonyabb és leginkább környezetbarát alulfagyasztós hűtőszekrény-családját. Az eddigi legenergiatakarékosabb működést az LG fejlett inverter lineáris kompresszora biztosítja, amely akár 32 százalékkal is képes csökkenteni a készülék energiafogyasztását a hagyományos kompresszorral ellátott hűtőkhöz képest, így ez akár több ezer forintos megtakarítást is jelenthet éves szinten egy család számára.

Ráadásul az új alulfagyasztós hűtőcsalád legtöbb tagja a vállalat NatureFRESH rendszerével érkezik, mely lehetővé teszi, hogy még tovább maradjanak frissek a hűtőben tárolt élelmiszereink. A NatureFRESH technológia három funkcióból áll, a FRESHBalancerből, a FRESHConverterből és a NatureFRESH hűtési rendszerből. A FRESHBalancer funkcióval beállíthatjuk a gyümölcs- és zöldségtároló fiókok páratartalmát — ezzel meghosszabbítva a romlandó élelmiszerek fogyaszthatóságát. A FRESHConverterrel a húsok, halak és zöldségek tárolására hozhatunk létre egyedi, ideális mikroklímát a hőmérséklet optimalizálása révén. Az LG NatureFRESH hűtési rendszere pedig azzal biztosítja az egyenletes hőmérséklet-szabályozást, hogy a hűtőszekrényben lévő hideg levegőt a polcok között keringeti, így meghosszabbítva az élelmiszerek frissességét.

Az LG — az energiahatékony és környezetbarát kivitel mellett — a tervezés során a praktikus kialakításra és a nagyobb edényekben tartott élelmiszerek tárolására is gondolt, ezért egy két lépcsőben összecsukható polccal, valamint egy nagyméretű fagyasztó zónával szerelte fel legújabb modelljeit, melyekkel egyszerűbben rendezhetjük a jövőben a hűtőben tárolt élelmiszereinket.

Az újdonságok — akár vízadagolós kialakításban is — 2016 júniusától folyamatosan érkeznek számos különféle energiaosztályban, színben és kapacitásban. További információ a http://www.lg.com/hu/alulfagyasztos-hutoszekrenyek  oldalon érhető el.


Címkék: