A fiatalokra hívott rendőr beállt kosarazni a srácok mellé, de az igazi meglepetés csak ezután következett

Az eset természetesen nem Magyarországon történt.

Ritka dolog az, ha egy rendőr az előírásoktól eltérve nem hazaküldi a zajos srácokat, hanem jófejségből beáll közéjük kosarazni. Amerikában történt az eset, hogy a környékbeli fiatalok nem tudtak mit kezdeni magukkal, így az út közepén elkezdtek kosarazni. A szomszédoknak ez nem tetszett, ezért nemes egyszerűséggel rájuk hívták a rendőrséget.

A kiérkező járőr elkezdett beszélgetni a srácokkal, majd mindenki legnagyobb meglepetésére ő is beállt kicsit dobálni közéjük, de az igazi döbbenet csak a játék után jött. A járőr elmondta, hogy holnap vissza fog tér némi erősítéssel. A mini kosármeccset a rendőrautó fedélzeti kamerája is rögzítette.

Másnap kiderült, hogy a rendőr erősítése az egykori NBA-sztár, a Los Angeles Lakers legendás centere Shaqil O’Neil lesz, aki egyébként az aktív pályafutása után maga is rendőrként teljesít szolgálatot. Amikor a szó szerint óriás játékos kiszállt az autóból, valóságos üdvrivalgás tört ki, szinte senki nem hitt a szemének.

Shaq az évek során nem lett gyorsabb, vagy mozgékonyabb és valljuk be, pontosabb sem, de ez az eset is azt mutatja, hogy őt a szívéért lehetett igazán szeretni.