Nem tudta eldönteni, melyik menhelyi kutyát vigye haza – mindet örökbe fogadta

A kanadai nő a közelmúltban minden állatbarát titkos álmát váltotta valóra.

Néhány hónappal ezelőtt, Izraelben, Danielle Eden annak ellenére vált egyik pillanatról a másikra döntésképtelenné, hogy az utóbbi években nagyon sok különböző menhelyen megfordult már. Ő vezeti ugyanis a Dog Tales elnevezésű kanadai kutyaotthont, ahova munkatársaival időről-időre befogadják a különböző országok menhelyeiről mentett, leginkább rászoruló kutyákat.

„Danielle azért utazott Izraelbe, hogy a helyi menhelyekről kimentsen néhány kutyát és azokat magával vigye Kanadába. Csakhogy azokra az állapotokra, amik az egyik megcélzott menhelyen fogadták, nem volt felkészülve”

-nyilatkozta a The Dodo című lapnak a Dog Tales kommunikációért felelős vezetője, Clare Forndran. Hozzátette, a szóban forgó, eredetileg 70 férőhelyesre tervezett állatotthonban több mint 300 kutyát tartottak, borzasztó körülmények között. Volt olyan állat, aki már több éve a rácsok mögött várta sorsa jobbra fordulását.

„A menhelyen több patkány volt, mint kutya, és az egy kennelben elhelyezett 3-4 kutya egymást ölte a belógatott száraz kenyérért.”

Danielle végül képtelen volt választani az elkínzott, jobb sorsra érdemes állatok között, ezért úgy döntött, mindet megvásárolja a menhely vezetőjétől. A kanadai nő 25 kutyát azonnal magával vitt Kanadába, 90-nek Izraelben keresett egy jobb otthont, a maradék száz sorsát a következő hetekben rendezi majd.

„Az a tervünk, hogy a maradék 100 kutyát minél hamarabb Kanadába szállíttatjuk, és itt keresünk majd gazdát nekik a rehabilitáció után” – zárta a Clare.