Aki látta, teljesen ledöbbent a gyermekmenyasszonytól

A tizenkét év körüli menyasszonyt és legalább negyven évvel idősebb férjét egy zsúfolt partszakaszon fotózták.

Néhányan azt hitték, hogy a tizenkét éves kislányt az apjával fényképezik, de a kisminkelt, csöndes gyermekmenyasszony látványa így is sokakat sokkolt. Pláne, miután az ötvenes éveiben járó, öltönyös férfi azt felelte annak, aki megkérdezte, hogy lány a felesége.

A libanoni fotózás szemtanúi között voltak, akik csak megvonták a vállukat, sőt, sok boldogságot kívántak a párnak, és mentek a dolgukra. Többeknek viszont annyira nem tetszett a látvány, hogy egy kisebb tömeg, a lincshangulat határán egyensúlyozva vette körbe a fotóst, és a párt.

Végül mindenki megnyugodott, amikor a kiderült, hogy nem valódi, hanem megrendezett jelenetről van szó. Egy „KAFAL” (Elég!) nevű civil szervezet, ezzel az akcióval akarta felhívni a figyelmet arra, hogy az országban legálisak a gyermekházasságok.

Libanonban jelenleg egy ősi törvény van érvényben, aminek értelmében, a szülők beleegyezésével kilenc éves koruktól házasodhatnak a lányok, tizennégy éves koruktól pedig saját akaratukból is. Maya Ammar, a KAFAL kampányának vezetője azt nyilatkozta, hogy sokkoló videót akartak készíteni, mert maga a gyakorlat is sokkoló.

Nem csak Libanonban elkeserítő a helyzet. Az ENSZ adatai szerint:

(via Mirror)