3 tipp: így dobd fel a munkahelyi öltözéked

Rábai Lenke Regina, az OTP Bank kaposvári ügyintézője az egyik szereplője a bank januártól adásba került új reklámjainak. A fiatal hölgy szeret csinosan öltözködni és törekszik arra, hogy megfelelve a szigorú banki szabályzat előírásainak egyéniségét is be tudja csempészni a munkában viselt ruhatárába. Természetesen a különlegesebb ruhadarabok a munkán kívülre és a hétvégére maradnak.

Az üzleti világban, különösképpen a pénzügyi szektorban megkövetelt hivatalos öltözet feldobása sokak számára igazi kihívást jelent. Az OTP Bank munkatársa, Lenke a ruhák különböző fazonjaival és kiegészítőkkel operál, így teszi egyedivé a banki viseletet. Az extrább darabokat általában hétvégén viseli, akkor éli ki magát az öltözködésben. „A ruhatáramból nem hiányozhat természetesen a farmer és a bőrdzseki, valamint a színes darabok sem, de azokat a munkán kívülre tartogatom” – mondja. Most elárulja saját tippjeit, hogyan varázsoljunk egy kis színt a standard fekete-fehér munkahelyi öltözékbe.

#1:  A legfontosabb, hogy olyan darabokat válassz, ami előnyösen mutat és tükrözi az aznapi hangulatodat. Egy különlegesebb fazonú szoknyával könnyedén a kötelezően előírt fekete szín ellenére is egy kis színt csempészhetsz a hétköznapokba.

#2: Ha a munkahelyi egyenruha szigorúan köt, kedvenc ékszereiddel is kifejezheted egyéniséged. Egy kis bross, egy egyedibb nyaklánc vagy fülbevaló a legegyszerűbb hétköznapi viseletet is teljesen megváltoztatja. Az üzleti viseletnek nem feltétlen kell unalmasnak lennie!

#3:  Ha nem hordasz kiegészítőket, akár egy szép, visszafogott smink is elég lehet ahhoz, hogy kicsit feldobd a megjelenésed. Nem kell persze túlzásba vinni, ne sminkeld magadat például céges színekbe minden nap.

Lenke stílusérzékét még férfi kollégái is elismerik, gyakran kérik ki tanácsát öltözködési kérdésben. Az OTP Bank ügyintézőjeként azonban nem csak öltözködésében törekszik a tökéletes párosításra: nap, mint nap számos ügyfelének segít megtalálni a céljaikhoz legjobban illő terméket, személyes tanácsadójukként segít nekik eligazodni a pénzügyekben. Munkájában, csakúgy, mint megjelenésében, elengedhetetlennek tartja az igényességet.  „Természetesen jól esik, ha megdicsérnek, de a legnagyobb elismerés az ügyfeleim részéről mégis az, hogy bíznak bennem, a hozzáértésemben és értékelik a hozzáállásomat. Úgy gondolom, ennek a bizalomnak a nyitottság, az empátia és a szakmai felkészültség az alapja. Ha ez sugárzik az emberből, az egyben a legjobb divattipp.”

Címkék: