Rejtélyes “szellemkarácsonyfa” fényei jelentek meg egy elhagyatott kórházban

Egymás után osztották meg az emberek a Facebookon a tíz éve üresen álló New Orleans-i kórházról készült fényképeket, amiket egyszerre találtak "hátborzongatónak", és "csodásnak".

A Katrina hurrikán pusztítása óta elhagyatottan álló Charity kórház fényes nappal is szomorú és barátságtalan látványt nyújt, de az éjszakai sötétben egyenes félelmetes tud lenni – írta Facebook-oldalán a kietlen épülettel szemben lévő Tulane Medical Centerben dolgozó Lisa Walley Staggs. Majd hozzátette: “Egészen ma estig”.

Vasárnap este ugyanis rejtélyes fények jelentek meg az egyik ablakban. Egészen pontosan egy kis karácsonyfa fényei – írta a nő, aki gyorsan készített is két fényképet, amit azóta már több mint húszezren osztottak meg a közösségi oldalon.

A furcsa fényekről a Tulane egyik másik dolgozója is készített fényképeket. Michael Arbon az ABC Newsnak elmondta: kedd hajnalban fotózta le a “kedves kis karácsonyfát az sötét, elhagyatott épületben”, ami jellemzése szerint “kissé hátborzongató” volt. A férfi hozzátette: a látványról azonnal testvére jutott eszébe, aki a Charity kórházban hunyt el.

Miután a rejtélyes fényekről készített fotók terjedni kezdtek, a kórház tulajdonosa, a Louisiana állami egyetem kivizsgálta a rejtélyes fényt, és kedden bejelentették, hogy mégsem egy karácsonyfa világított a sötét szobában, hanem kartondobozkat megvilágító műtőlámpák. Egy városi felfedző az Instragam-oldalán tett közzé fényképeket a “karácsonyfáról”, közölve, hogy “egyedül az ijesztő ebben, hogy milyen sokat költ New Orleans városa az épület áramellátására.”