Elcsúszott a kövön, néhány órával később meghalt a kétéves

A baleset idején a gyermek családjával nyaralt Portugáliában. Még most sem tudják pontosan, mi okozta a halálát.

Mióta meghalt, a kétéves brit kislány, Chloe Godding testét háromszor is felboncolták: először közvetlenül a halála után, majd később a portugál, és még később a brit nyomozás keretében. Mindezt azért, hogy végre egyértelműen kiderüljön, mi okozhatta a halálát. A gyerek szülei ugyanis – ellentétben a portugál hatóságokkal – biztosak benne, hogy nem az esés okozta az életveszélyes sérülést.

„Orra esett a márványkövön, de az esés után már fel is pattant, és kérte, hogy öleljem őt meg”

– kezdi Chloe 33 éves édesanyja, Lucy. Az asszony, aki Nagy-Britanniában ápolónőként dolgozik, elmondta azt is, hogy míg ölbe vette, alaposan átvizsgálta kislánya testét, de sehol nem látott rajta horzsolást, vagy olyan pirosságot, ami sérülésre utalt volna. Azt is hozzátette, a gyermek ezt követően épp úgy viselkedett, mint addig.

„Vacsora előtt még játszott velünk, aztán jó étvággyal evett, lefekvés előtt pedig esti mesét kért.”

Miután lefektette a kicsit, az anya először este kilenckor nézett rá gyermekére, aki elmondása szerint, ekkor már mélyen aludt és szuszogott. Mielőtt ő is lefeküdt volna, Lucy fél tizenegykor még egyszer benézett Chloéhoz.

Kép forrása: Daily Mail

„Amikor benyitottam, furcsa szag terjengett a szobájában. Közelebb mentem hozzá, és megpróbáltam felébreszteni, de hiába ráztam meg finoman a vállát, Chloe továbbra is mozdulatlanul feküdt, fejét a párnába fúrva. Amikor a férjem odaért hozzánk és megemelte őt, akkor láttam, hogy a párnáján és az orra körül is vérfoltok vannak.”

Míg Lucy megkezdte Chloé újraélesztését, a nagyszülők és az apa segítséget hívtak. Fél órát vártak a mentőre. A gyermeket végül az egyik közeli kórházba szállították, ám hiába tettek meg érte az orvosok mindent, az életét nem tudták megmenteni.

„Fél órával később közölték velünk, hogy a lányunk meghalt. Nem tudták megmondani, hogy miért, és sajnos az azóta elvégzett boncolás sem vitt közelebb minket a válaszokhoz.”

Lucy elárulta, bár a portugál orvosok biztosak abban, hogy a gyermek halálát a koponyáját ért ütés miatt kialakult vérzés okozta, Nagy-Britanniában már azt mondták nekik, nem találtak arra utaló jeleket, hogy a koponyában komoly vérzés lett volna.

„A sötétben tapogatózunk, de bármi is legyen a vizsgálat eredménye, a lányunkat nem hozhatja vissza. Az az egy vigasztal minket, hogy tudjuk, míg velünk volt, Chloénak gondtalan, boldog élete volt. Mindig mosolyogva ébredt és boldogan aludt el. Így emlékezünk majd rá.”