Ezek a furcsa állatok két különböző faj keresztezésével születtek

Az állati hibridek jóval gyakrabbak, mint hinné, de köztük is léteznek igen ritka fajok. Most közülük mutatjuk be a legérdekesebbeket.

Ligerek (hím oroszlán + nőstény tigris) legtöbbször állatkertekben és cirkuszokban születnek. Ők a legnagyobb nagymacskák, hosszuk akár a három métert is elérheti. Egy idős példány a győri állatkertben is élt, 2006-ban érkezett egy olasz cirkuszból, hogy utolsó éveit nyugodt körülmények közt tölthesse.

Zebroid (zebra + bármilyen lóféle) – ezek az állatok természetes élőhelyeiken is előfordulnak, de a XIX. századtól tenyésztik is őket, de más hibridekhez hasonlóan ők is sterilek, így nem hozhatnak létre utódokat.

A Cama (hím dromedár + nőstény láma), melyet mesterséges megtermékenyítéssel már 1998 óta tenyésztenek Dubaiban. A projekt célja az volt, hogy a lámánál több gyapjút adó, de teveméretű és erejű állatot hozzanak létre.

Az angolul csak pizzly, vagy grolar bear néven emlegett óriási medve egy jegesmedve és egy barnamedve egymásra találásából születik. Természetes élőhelyeiken igen ritkán találkoznak egymással (először 2006-ban figyeltek meg, majd lőttek ki egy példányt), az állatkertekben azonban született már néhány. Viselkedésükben inkább a jegesmedvékre hasonlítanak, színüket látva pedig azonnal megkívántuk a sztracsatellafagyit.

Fotó: Atom, Zorses/Wikimedia Commons, Momtastic, MNN, imgur, Science Fair Hybrid Animals