Megszökött, és tíz kilométert gyalogolt a szerelmes tacskó, hogy lássa szíve választottját

Forgalmas országutakon vágott át az olasz kutyus, hogy újra találkozhasson a Nápoly közelében élő szerelmével.

Nagyjából tíz kilométer gyalogolt egy olasz tacskó a nápolyi Scafatiból Casolába, hogy találkozhasson szerelmével, egy másik tacskóval  – jelentette a helyi sajtó. Toto, a tacskófiú a nyáron ismerkedett meg Lilly-vel, a tacskólánnyal, amikor gazdáik egy nyaralás alatt összebarátkoztak. A két kutya első látásra egymásba szeretett, és elválaszthatatlanok lettek.

Amikor a nyaralás végeztével Toto a gazdáival együtt hazatért, az eb láthatóan lehangolt lett. „A szemei szomorúak lettek, mert nem láthatta szerelmét” – írta az olasz sajtó. Annyira nem bírta elviselni, hogy nem lehet együtt Lilly-vel, hogy egy nap fogta magát, és elszökött otthonról, és elindult megkeresni szíve választottját.

Gazdái kétségbeesve kezdték el keresni eltűnt kutyájukat, de nem jártak sikerrel. Már éppen kezdték feladni a reményt, hogy újra láthatják kedvencüket, amikor telefonhívást kaptak Lilly gazdáitól, akik közölték velük, hogy Toto ott van náluk. Az eb ugyanis tudta, hol lakik Lilly, mert korábban már volt ott náluk.