Édességnek hitte a mosószert – kis híján meghalt a 17 hónapos kislány

A kapszula néhány másodpercig volt csak a szájában, de ez is elég volt ahhoz, hogy a kislány életveszélyes állapotba kerüljön.

A kis Jenny Maher csak a szerencsének, és édesanyja gyors reakciójának köszönheti, hogy életben maradt. A 17 hónapos kislány orvosai ugyanis úgy vélik, ha az asszony nem viszi azonnal kórházba gyermekét, minden bizonnyal meghalt volna a komplikációk miatt, amiket a szervezetébe jutott mosószer okozhatott volna.

A kislány szülei a közelmúltban az Irish Mirror című lapnak nyilatkoztak. Elmondták, azért hozzák nyilvánosságra történetüket, mert szeretnék, ha más szülővel nem fordulna elő hasonló. Emellett fontosnak tartják, hogy felhívják a gyártók figyelmét arra is, az élénk színű, egyesével csomagolt kapszulákat a kicsik könnyen édességnek nézik.

Jennyvel is ez történt. A mosogató alatt pakolászott, mikor ráakadt a folyékony mosószerkapszulákkal teli doboznak.

„Egy szempillantás alatt történt az egész. Az egyik percben még a konyhában játszadozott, a másikban pedig már a mosogató alatt matatott. Mikor megláttam, hogy az egyik kapszulát a szájába veszi, azonnal odaugrottam, de nem voltam elég gyors. Mire kikaphattam a kezéből, már lenyelte a felét.”

Kép forrása: Sarah Maher

Az anya azt mondja, egy percig se gondolkodott, hogy orvoshoz vigye gyermekét. Mikor a légzése kezdett szabálytalanná válni, kocsiba ültettem és a legközelebbi kórházba hajtottam vele. Az orvosok szerint ez az egy mentette meg a kislány életét. Így ugyanis késlekedés nélkül megkezdhették a kezelését.

„Jenny egy hétig volt mesterséges kómában és lélegeztető gépen. Senkinek sem kívánom, amin keresztül mentünk” – mondja az anya, majd hozzáteszi, szeretné, ha a jövőben mással ez nem fordulhatna elő.