Tűket és borotvapengéket találtak a gyerekeknek osztogatott csokikban

Csak a szerencsén múlt, hogy egy kisgyerek sem szenvedett súlyos sérüléseket több amerikai államban is.

Régóta ijesztgetik Halloween idején az amerikai szülőket azzal, hogy egyesek képesek tűket, pengéket és egyéb veszélyes tárgyakat elrejteni az édességekbe, amiket az ünnep idején a csokoládékat gyűjtő gyerekeknek adnak oda. Idén ezek a rémtörténetek több helyen is valóssággá váltak – jelentette a helyi sajtó.

Egy Philadelphia közelében található kisvárosban több szülő is varrótűket talált mini Snickersekbe rejtve. Kennett Square város rendőrsége közölte: négy gyerek is kapott a veszélyes édességből. Szerencsére a hét és 12 év közötti gyerekek egyike sem nyelte le a tűket, és az esetekben senki sem sérült meg. Azt nem lehet tudni, hogy a tűvel ellátott édességeket kitől kapták.

Fotó: Kennett Square Police Department

Közben az ohiói Reynoldsburgban egy borotvapengét talált egy kislány egy  szelet csokiban, amit Halloweenkor kapott. Szülei elmondták: a pengét a gyerekük akkor vette észre, amikor beleharapott a mini Snickersbe. A helyi rendőrség vizsgálata szerint nem kitalációról van szó. A gyerek többi édességét megröntgenezték, de azokban már nem találtak idegen tárgyat.

Hasonló eset történt Nyugat-Virginiában is, ahol a Tyler-megyei rendőrség közlése szerint szintén egy borotvapengét talált egy csokiban egy aggódó anyuka, amikor átnézte a gyerekei által összegyűjtött édességeket. A rendőrök arra kérték az embereket, ellenőrizzék le a csokikat, amiket gyermekeik kaptak.