Az alkohol nyomorba dönt, de nem butít. Sőt!

Ha mértékkel iszunk, késleltethetjük a szellemi hanyatlást.

Tony Edwards tudományos újságíró, író, producer és rendező, a BBC korábbi munkatársa könyvet írt az alkoholfogyasztás és egyes betegségek kialakulása közti összefüggésekről.

Kezdjük a legfontosabb mondatával: a rendszeres – de nem mértéktelen – alkoholfogyasztás csökkentheti a demencia (a szellemi hanyatlás) kialakulásának valószínűségét.

Ezt a szerző nem az ujjából szopta, és (talán) nem is a pialobbi nyomására írta le, hanem egészségügyi szaklapokban publikált kutatásokat elemzett, mielőtt erre a következtetésre jutott volna.

Íme néhány példa:

Tony Edwards a Daily Mailben írt cikkében leszögezi: tisztában van azzal, hogy a mértéktelen alkoholfogyasztás maga is előidézi a szellemi hanyatlást, és akkor még nem is beszéltünk a májproblémákról, és a különböző rákbetegségekről; de fontosnak tartja megjegyezni, hogy a mértékkel történő ivásnak igenis vannak tudományosan megalapozott pozitív hatásai.

De hogy ne legyen olyan könnyű az élet, most idelinkeljük hétfői cikkünket, amelyből kiderül, mi történik szervezetünkkel, ha egy hónapig egyáltalán nem iszunk alkoholt.

via GIPHY