Imádni való a magának megágyazó pitbullkölyök

Szinte azonnal gazdára talált Rush, miután elterjedt róla egy videó, amint éppen fekhelyet készít magának.
Kapcsolódó cikkek

Szinte azonnal gazdára talált Rush, az árva pitbullkölyök, miután elterjedt róla egy videó, amint éppen beágyaz magának. A kutyusba szinte azonnal beleszeretett egy család és magához is vette – mondta az ohiói Ketterben található menhely igazgatója az ABC Newsnak.

Nora Vondrell hozzátette, hogy nagyon sok sztereotípia él az emberekben az amerikai pitbullokról, ezért reméli, hogy a Rushról készült felvétel segít majd ezeknek a lerombolásában.

Az egyéves kutyust egyébként örökbe fogadták már egyszer, de az előző családja visszavitte őt az állatvédőkhöz. Kiderült ugyanis, hogy sokkal több törődést igényelt, mint amennyit nyújtani tudtak neki. Vondrell szerint a pitbullok nagyon energikus kutyák, sokat játszanak és rohangálnak, ezért Rusht szeptember eleje óta a menhelyen tréningezték, hogy nyugodtabb természete legyen.

Egyszer aztán azt vették észre, hogy a fiatal eb, a napi futkorászás után, mindig megágyaz magának a szunyókája előtt. Az egyik gyakornok vetette fel az ötletet: mi lenne, ha videót készítenének erről, és feltennék a netre, hátha kedve támad valakinek örökbe fogadni a kutyust.

A rögtönzött kampány meglehetősen jól sikerült, mert a videót több százezerszer látták már a YouTube-on. Végül egy helyi család fogadta örökbe az állatot.

A menhely vezetője azt kéri: aki állatot szeretne tartani, először nézzen körül a lakóhelye közelében található menhelyeken, mert az ott élő négylábúak is egészségesek, tiszták és ugyanolyan szerethetőek, mint például fajtatiszta társaik.