Percekkel boncolása megkezdése előtt ébredt fel a halottá nyilvánított beteg

Orvosa nem érezte a pulzusát, és azonnal az indiai kórház halottasházába szállítatta. Ott tért magához.

Csak perceken múlt, hogy nem kezdték el egy élő férfi boncolását Mumbai egyik kórházában, miután az egyik orvos tévedésből halottá nyilvánított egy hozzájuk bevitt beteget – jelentette az indiai sajtó. A beszámolók szerint a nagyjából 45 éves férfit rendőrök vitték be a kórházba, miután eszméletlenül terült el egy buszmegállóban. Az NDTV információi szerint a férfit a Sion kórház egyik orvosa azonnal beszállítása után halottá nyilvánította, miután ellenőrizte a pulzusát. Majd a kórházi szabályokat megszegve azonnal a boncterembe szállította.

Egy rendőr elmondása szerint a férfit fehér lepellel borították be, majd egy hordágyon a kórház halottasházba vitték, az orvos pedig kitöltötte a halál beálltáról szóló papírokat. A „holttestről” akkor derült ki, hogy él, amikor a boncterem két dolgozója el akarta vinni a boncolásra, és észrevették, hogy lélegzik. „A halott férfi lélegzett. Láttuk, ahogy fel-le mozog a hasa” – mondta el egyikük az NDTV-nek.

Az indiai televízió információi szerint a férfi a felfedezés okozta felfordulás közepette tért magához, nem sokkal azelőtt, hogy a rendőrség emberei megérkeztek, hogy elkészítsék a haláláról szóló rendőrségi jelentést. „Amikor megérkeztünk a halottasházba, meglepve vettük észre, hogy a halott férfi él, és már vissza is küldték kezelésre” – mondta el az egyik rendőr. Közben kiderült, hogy a férfit tévedésből halottá nyilvánító orvos széttépte és kidobta azokat az iratokat, amik bizonyították hibáját.

A kórház igazgatója az esettel kapcsolatban elmondta: nem számít szokatlannak, hogy az orvosok nem érzik egy beteg pulzusát, és halottá nyilvánítanak egyébként még élő embereket. Ezért a kórház szabályzata szerint minden egyes „halottat” két órán át még az osztályon kell tartani, arra az esetre, ha mégis magához térne. Ez a buszmegállóban talált férfinál nem történt meg.

A férfit – akinek személyazonosságát egyelőre nem tudták megállapítani a rendőrök – egyébként egy fülfertőzéssel kezelik a kórházban.

Címkék: