Kutyák tömeges lemészárlását tervezi egy kínai város

És nem csak a kóbor ebeket ölnék le, hanem az engedéllyel tartott házi kedvenceket is.

Hatalmas felháborodást okozott Kínában egy shandongi település vezetése, akik „Kína legkegyetlenebb kutyatilalmát” rendelték el. Az ebtartást teljesen megtiltó tanács ugyanis közölte a helyi lakosokkal: meg kell szabadulniuk kutyáiktól, és ha ezt nem teszik meg, a hatóságok  „behatolnak otthonukba, és ott a helyszínen azonnal megölik a kutyát” – jelentette a kínai sajtó.

A Jinan nevű város Dayang nevű kerületében szeptember 7-én tették közzé a rendeletet, amiben a teljes kutyatartási tilalomról tájékoztatták az embereket. A tanács indoklása szerint a kegyetlen szigor célja, hogy kóbor ebek ne támadjanak a helyi lakosokra, és az, hogy javítsák „a kerület higiéniáját”, de arra már nem válaszoltak, hogy ezért miért kell a házakban és lakásokban tartott kutyákat is eltüntetni.

A helyi tanács közleménye szerint a helyi kutyatulajdonosoknak szeptember tizedikéig van lehetőségük megszabadulni ebeiktől, után elkezdik az állatok leölését. A kínai sajtóban szeptember 11-én megjelent hírek arról nem tesznek említést, hogy a helyi hatóságok elkezdték-e már a rendelet végrehajtását.

A South China Morning Post ezzel kapcsolatban azt írta: a helyi közbiztonsági hivatal szerint a tanácsnak nincsen joga arra, hogy erőszakkal törjön be az emberek otthonaiba, és elkezdjék leöldösni a kutyákat.

Címkék: kínakutya