11 hónapos korában adták férjhez lányukat a szülők

A most 20 éves feleség minden erejével azért harcol, hogy érvényteleníttesse a házasságot.

A 20 éves indiai egyetemista, Santadevi Meghwal nevét lassan egy egész világ ismeri már: ő az a fiatal nő, aki minden követ megmozgat azért, hogy elválhasson attól a férfitől, akihez 11 hónapos korában adták hozzá a szülei.

Santadevi az aol.com híroldal szerint 16 éves korában értesült arról, hogy valójában férjezett “asszony”. Akkor még izgatott lett a hír hallatán, de miután találkozott hites urával, azt mondja, minden megváltozott. “Akkor csalódást okozott nekem ez a férfi, hogy úgy döntöttem, soha többet nem akarom látni. Se őt, se a családját” – mondta a fiatal nő.

Az egyetemista döntésével természetesen se férje, se annak szülei nem értettek egyet: előbbi még követni is kezdte a lányt és többször megfenyegette, miután Santadevi közölte vele, hogy érvényteleníteni szeretné a házasságukat. Az agresszív, fenyegetőző magatartás szerencsére a fiatal nő szüleit is meggyőzte arról, 19 évvel ezelőtt rossz döntést hoztak, ezért most mindenben támogatják Santadevit.

Az egyetemista tudja, hogy a bírósági procedúra évekig is eltarthat, de mint mondja, kész végigcsinálni. Azt az életet ugyanis, amit férje és saját szülei szántak neki csecsemőként, semmi pénzért nem hajlandó élni.