Egyetlen simogatástól leválik a 14 éves fiú bőre

Ritka betegsége miatt Jonathan legfeljebb 30 évet élhet. Épp ezért minden napját megbecsüli.

„Ha rájössz, hogy már túl vagy az életed felén, akkor elkezded egészen új szemszögből látni a dolgokat körülötted. Nem gondolsz a rosszra. Nem gondolsz a fájdalomra, csak élvezed, hogy megéltél egy újabb napot. Velem is ez történt” – idézi a Daily Star című lap Jonathan Pitret, azt a kanadai kiskamaszt, aki születése óta szenved ritka bőrbetegsége miatt.

Epidermolízis bullóza: így hívják azt – az egyébként szörnyen ritka – örökletes bőrbetegséget, melynek hatására a beteg bőre már a leggyengédebb érintésre is felhólyagosodik és kisebesedik. „Épp olyan lesz, mint ha harmadfokú égési sérülései lennének” – ezt már Jonathan édesanyja, a 35 éves Tina Boileau mondja, aki hosszú évek óta igyekszik mindent megtenni, hogy legalább valamelyest enyhítse fia fájdalmát.


Kép forrása: Daily Star

„Minden egyes nap, minden pillanatában érzem a fájdalmat. Még akkor is, ha alszom. Az agyam egy része ébren marad és érzékel. Sőt, van olyan, hogy a fájdalomra riadok fel” – meséli Jonathan, aki a betegség miatt egy ideje kerekesszékben ül és szinte senkivel sem érintkezhet.

„Nehéz így barátkozni, de nem csak a betegség miatt. A napi rutin miatt szinte soha, senkire nem marad időm” – mondja a fiú, aki annak ellenére igyekszik megőrizni optimista énjét, hogy tudja, betegsége gyógyíthatatlan. „Ez vagyok én, ilyennek kell lennem. Megbirkózom vele.”