Kényszerszabadságra ment, mert túlságosan izzadt

A 25 éves nő fél évig bujkált a világ elől. Azt mondja, ennyi ideig tartott, mire kibékült magával.

„A végére teljesen hatalmába kerített az üldözési mánia. Akárhova mentem, akárkivel találkoztam, egyfolytában úgy éreztem, hogy bámulnak. Hogy a körülöttem lévő emberek kinevetnek és ami még rosszabb ujjal mutogatnak rám az izzadékonyságom miatt” – idézte a 25 éves Esme De Silvát a brit Metro magazin.

A fiatal brit nő kálváriája elmondása szerint kamaszkorában kezdődött: a gimnáziumban vette észre, hogy társainál jobban izzad. „Nagy sokára sikerült elérnem a szüleimnél, hogy orvoshoz vigyenek. Ők nem gondolták, hogy egészségügyi problémám van, de én biztos voltam benne. Végül néhány vizsgálat után kiderült, hogy kóros izzadásban, vagy más néven hiperhidrózisban szenvedek” – mondja.


Kép forrása: metro.co.uk 

Esme a brit lapnak elmondta, az iskolába mindig vitt magával testsprayt, deót és parfümöt is, a munkahelyén pedig váltás ruhával próbálta megoldani a kínos helyzeteket. „Ezekből volt a legtöbb, ugyanis PR- és marketingmenedzserként kaptam állást, az életem pedig tele volt stresszesebbnél stresszesebb helyzetekkel.” Miután az önbecsülése a padlóra került, Esme úgy érezte, egy időre ott kell hagynia a munkahelyét és el kell bújnia a világ elől, hogy valamelyest rendbe tudja szedni az életét.

„Az egyik barátom azt javasolta, próbáljam ki a botox injekciókat, de bevallom őszintén megijesztett a tudat, hogy innentől kezdve minden nap szurkálnom kell majd magam” – mondja, majd hozzáteszi, végül egy Odaban nevű izzadásgátlót kezdett használni. „A szer teljesen megváltoztatta az életem. Mivel segít kordában tartani az izzadást, néhány hét alatt visszaadta az önbecsülésemet is.”