Elrabolta kislányát, hogy ne kelljen beoltatnia

A floridai nő hároméves gyermekével közel egy évig bujkált a hatóságok elől. Egy tévéműsornak köszönhetően fogták el.

„Robert, te nagyon jó apa vagy. De meg kell értened. Ha most nem viszem el a lányunkat, akkor nem fogom tudni megakadályozni, hogy beoltsák őt és telebeszéljék a fejét mindenfélével” – írta a 23 éves Megan Everett volt férjének, mielőtt úgy döntött, megszökik közös kislányukkal.

Az apa tavaly májusban azért ment volt felesége házához, hogy akkor még kétéves lányukat magával vigye a hétvégére, de a házban csak a fenti cetlit találta. „Senkinek sem kívánom, amin az elmúlt évben keresztülmentem” – idézte a floridai The Sun Sentinel az apát, Robert Baumannt, aki hozzátette, mióta gyermeke eltűnt, úgy viselkedett, mint egy csirke, akinek levágták a fejét.


Kép forrása: Putnam Sheriff Office

A hatóságok nagy erőkkel keresték az anyát és gyermekét, de egész idáig nem akadtak a nyomukra. Végül egy, az amerikai CNN hírcsatornán sugárzott műsor segítségével akadtak a szökésben lévő nő nyomára. „Egy élesszemű néző felismerte Megant és Lillyt a műsorban és azonnal értesítette a rendőrséget.”

Anyát és lányát végül a floridai Palatkában találták meg, mindössze négy mérföldre onnan, ahonnan eltűntek. Az anyát letartóztatták, és hamarosan gyermekrablás, felügyeleti joggal való visszaélés és kiskorú veszélyeztetése miatt helyezik vád alá.