Méghogy kövér és Down-szindrómás?! Imádnivaló posztban védte meg fiúját

Most pedig mindenki figyeljen, mert kaptök egy alapos fejmosást arról, miért ne ítélkezzünk idegenek fölött és arról, hogy mennyire számít a külső.

Úgy gondolták, vicces lesz a szelfi, amit egy barátjuk esküvőjén készített a 21 éves Ashley Stevens a hülye arcot vágó fiújával és az utóbbit szigorúan szemlélő apjával. Az is volt, az ismerőseiknek legalábbis tetszett. Csak aztán felkerült a Redditre is, az internet pedig nem ismer kegyelmet: a fiatal párra csak úgy záporoztak a válogatott, kíméletlen szidalmak és sértő megjegyzések – természetesen csak olyanoktól, akik nem ismerik őket.

A kommentelők kedvenc témája a fiú, Christopher súlya volt: “szerencsés, ha elveheti ezt a jó kis ribit”, írták többen; volt, aki barátilag azt javasolta a srácnak, “amíg teheted, kösd be a fejét, mert ilyen jót az életben nem találsz többet, az tuti”. Az egyik felhasználó megfejtette a fiú titkát: “Tudjátok, miért van vele? Gravitációs vonzás!” Valaki azt is tudni vélte, hogy a lány apja azért néz rosszallóan, mert már előre félti Ashleyt a “brutális orvosi számláktól”, amit a túlsúlyos fiú miatt kell majd nyögnie. A felhasználók ezen kívül azon pörögtek, hogy fogyatékos-e, “hiányzik-e egy kromoszómája”, vagy egyszerűen így néz-e ki. 

Christophernek semmi baja és a barátnője sem véletlenül van vele – immár két és fél éve. A rettenetes szidalmakra laza válaszposztban reagált, mindenféle sértődöttség nélkül. “Annyit hadd mondjak, Christopherrel megnyertem a főnyereményt” – írja. “Lehet, hogy nincsenek kőkemény hasizmai, amilyeneket a világ szerint a lányok látni akarnak a fiúkon, de most komolyan, számít ez, amikor úgy érzed, megtaláltad, akivel le akarod élni az életed? Érzékeny, türelmes, apró jelekkel hozza tudtomra mindig, hogy szeret, ő a legjobb barátom. Azért szeret, amilyen vagyok és én is azért szeretem, amilyen ő. Megértő, szeretettel teli és vicces, ez pedig nagyon ritka manapság. Isten látta, mire vágyik a szívem és megáldott Christopherrel.”

A poszt után megfordult a helyzet: a fiút rengetegen támogatták pozitív üzenetekkel és több mint kétszázan jelölték ismerősnek. A People magazinnak elmesélte: a gyűlölködés nem okozott maradandó kárt, egyszerűen végigröhögték az egészet. “Csak nevettünk, amikor láttuk az üzeneteket. Mi tudjuk, kik vagyunk és miért vagyunk együtt.” Az esküvővel mindenesetre várnak az egyetem végéig.