Kiakadt az internet egy 19 hónapos, falmászó kislány miatt

A gyereket édesanyja védőfelszerelés nélkül engedte mászni, és még videót is csinált róla. A netezők elvennék tőle kislányát.

Óriási felháborodást keltett az a Facebookra töltött pár perces videó, amit egy amerikai édesanya készített 19 hónapos kislányáról. A pár perces felvételen jól látszik, hogy a csöppség gyakorlott mozdulatokkal vág neki a falnak, és néhány kisebb bizonytalankodástól eltekintve magabiztosan meg is mássza azt.

Édesanyja, Rachael Lee Farmer a videóhoz mellékelt szövegben elárulja, a kislány még nem beszél folyamatosan, és járni is épp csak hogy megtanult, ennek ellenére szinte követeli szüleitől, hogy hadd mászhasson. “Egy óra folyamatos játék után is követeli, hogy mászhasson” – írja az édesanya, aki elmondta, imádja nézni, ahogy a kicsi megtalálja a falon a számára legtökéletesebb útvonalat.

Miután az eredeti posztot több mint 200 ezren megosztották, az anya úgy döntött, lánya mászásainak külön Facebook-oldalt hoz létre “The Little Zen Monkey” néven. Ide, amellett, hogy sok elismerő komment érkezett, jöttek kevésbé kedves hozzászólások is. Ezek többsége hiányolja a védőfelszerelést, és felelőtlennek nevezi a szülőket, amiért a megfelelő óvintézkedések nélkül mászni engedik a gyereket.

Rachael, aki maga is tapasztalt falmászó azonnal válaszolt a kritikákra. Elmondta, hogy a kislányt mászás közben mindig figyeli valaki, és hozzátette, szívesen látja a kritikusokat a teremben, hogy megmutathassa nekik, a sport nem annyira veszélyes, mint amilyennek a videóból tűnhet. “Soha nem tenném ki semmi olyasminek a gyerekem, ami veszélyt jelenthet rá, de szeretném, ha erős és független lenne belőle.”