Lebénult egy nő a túlságosan szűk farmernadrágja miatt

Egy parkban sétált, amikor összecsuklottak a lábai és képtelen volt felállni. Kúszva kellett taxit fognia, hogy kórházba vigye.

A túl szűk nadrágja miatt bénultak le a lábai egy 35 éves ausztrál nőnek – jelentette az ABC televízió, egy adelaide-i idegsebész beszámolójára hivatkozva. Thomas Kimber professzor – aki az esetről egy orvosi szaklapban közölt beszámolót – a televíziónak elmondta: a beteg egész nap egy költözésben lévő rokonának segített a ház kitakarításában, ami sok guggolással járt, és a kettő együtt okozta, hogy minden erő elszállt a lábaiból.

Az orvos elmondása szerint a nő már napközben érezte, hogy valami nem stimmel a lábaival, de nem gondolta, hogy bármi komoly gond lenne. Aztán késő este sétálni ment egy parkba, és közben feltűnt neki, hogy csetlik-botlik. Majd egyre gyengébbnek érezte lábait, míg végül összeesett és képtelen volt újra felállni. A meg nem nevezett nő ezután kénytelen volt kikúszni a parkból egy út közelébe, hogy taxit fogjon és bevitesse magát a Royal Adelaide kórházba.

A beszámoló szerint lábai annyira duzzadtak voltak, hogy az őt ellátó orvosok kénytelenek voltak levágni róla a szűk nadrágot, mert nem tudták róla lehúzni. A nő lebénulását a comparment szindróma okozta, ami „a sok guggolás és a szűk farmernadrág kombinációja” miatt alakult ki. A nőnek nem jutott elég vér a lábába, amitől az felduzzadt, idegrendszeri és izomsérüléseket okozva.

Szerencsére a bénulás csak ideiglenes volt és pár nappal később a nőt már haza is engedték az orvosok és azóta teljesen felgyógyult. Kimber pedig azt tanácsolta az embereknek, hogy viseljenek laza öltözéket, ha sok guggolással járó munkát végeznek. Vagy rendszeres időközönként álljanak fel és járkáljanak, ha mégis szűk nadrágban kénytelenek sokat guggolni.