3D nyomtatott kerekekkel száguld a kétlábú tacskó

Bubbles egy évvel ezelőtt, mellső lábak nélkül született, ma mégis boldog, teljes életet él.

Nehéz döntés előtt áll 2014. július 27-én egy texasi pár, Elissa Smoak és Trevor Byers. Mégsem gondolkodtak sokat, egymásra néztek, és tudták, hogy esélyt adnak életre a mellső lábak nélkül világra jött, aprócska tacskókölyöknek. Tudták, hogy a kutyus különleges törődést igényel majd, és készek voltak mindent megadni neki – írja a brit Metro.

Azt még ők sem merték remélni, hogy alig egy év múlva, egy pár, 3D nyomtatással készített keréknek köszönhetően, a kiskutya csaknem olyan életet élhet majd, mintha teljesen egészségesen született volna. A dolgok persze nem mentek egyszerűen: a család sokat kísérletezett, hogy elkészítsék a megfelelő „kerekes széket” Bubbles számára, de semmi sem működött rendesen. Trevor végül úgy döntött, hogy beruház egy 3D nyomtatóba.

 Fotó: Facebook

„Rengeteget kellett kísérleteznem, mire megtaláltam a megfelelő dizájnt, ami elég könnyű, strapabíró, és nem terheli meg túlzottan a tacskó hosszú hátát” – nyilatkozta a férfi. Miután sikerült megalkotnia a tökéletes modellt, Trevor úgy döntött, hogy nem hagy fel a gyártással. Ingyen adományoz kis „kerekes székeket” a Bubbles-höz hasonló, sérült kutyusoknak, vagy elküld egy útmutatót azoknak, aki maguk szeretnék elkészíteni.

Bubbles pedig hatalmas netes sztár lett azóta: közel nyolcezer rajongója van a Facebookon.